Om du misstänker att ditt hem har drabbats av mögel så finns det en hel del åtgärder att göra. Men hur märker du att du drabbats av mögel då? Det märks genom hälsan, doft och annat.

Är du i behov av mögelsanering är det http://www.waterproof-stockholm.se/ du ska kontakta. Mögel är något som orsakas av fukt och dålig ventilation, och det är inte alltid helt enkelt at märka att mandrabbats av mögel därhemma. Det är viktigt att vara noga när man kollar sitt hem, då mögel illa kan påverka hälsan.

Det krävs för att mögel ska växa

I en artikel från Byggahus.se skriver man bland annat om vilka omständigheter som behöver råda för att mögel ska växa. För, det växter inte huxflux och var som helst. Känner man till detta kan man hålla koll på riskområden och åtgärda dessa så att man undviker att drabbas av mögel. Näring och fukt behövs för att mögel ska trivas och kunna växa till sig. Näring finns i regel alltid, men det är andelen fukt som styr om mögelsvamparna växer eller ej. Mögel har en speciell doft dessutom och det är ett vanligt sätt att upptäcka mögel på.

Mögelallergi

Om du plötsligt känner att du får sämre hälsa, kopplat till ditt boende så är det en varningsklocka. Många kan utveckla mögelallergi, vilket du märker genom att du bland annat hostar, har luftrörsbesvär, snuva, är trött, har torr hud, ofta har ont i huvudet och har rinnande och kliande ögon, skriver Astma och Allergilinjen.

Inte alltid som försäkringen täcker

Det gäller att alltid ha full koll på vad försäkringen täcker. Byggnadsfel kan vara en gråzon, något som drabbade familjen Bergkvist. När de hade köpt villa så hittade de mögel bakom gamla paneler.

“Anledningen var ett byggnadsfel – men försäkringsbolaget vägrade ersätta paret Bergkvist för deras extra kostnader på 200.000 kronor”, skriver Dagens Nyheter i en artikel.