Husägare har flera delar att hålla reda på och då är det ofta saker som faller bort tyvärr. Det kan vara kostnader för uppvärmning, det kan vara fuktskador och smårenoveringar som behöver kikas på. Som husägare är det lätt att få många förslag utifrån om vad som är rätt och fel och vart prioriteringen ska ligga. Men det är en fingertoppskänsla att veta vart pengar och tid går och vad som behöver korrigeras.

Som husägare så finns det minst sagt mycket att hålla reda på och en del av det handlar om att vara smart. Smart i sina prioriteringar i form av vilka renoveringar som måste tas itu med på en gång och smart i att kontrollera el- och vattenförbrukningen i hemmet. Det finns gott om pengar och energi att spara och har man renoverat på rätt sätt så är det också en god idé för att man ska vara energieffektiv redan från start. Med det menas att om man sätter in nya fönster så måste dessa tätas och ska man ställa in en varmvattenberedare så ska inget läcka. Läcker kranar och liknande så är det lätt att kostnaden skenar iväg och dessutom är det inte i linje med miljön att låta det droppa. Gör en http://www.inergi.se/vara-produkter/vattenmatning/ för att se om det läcker hos er och om det finns oväntade ställen att täppa igen så att plånboken slutar blöda. Det finns enkla tips att följa när man ska renovera och samtidigt inte vill att den långsiktiga kostnaden ska skena iväg:

  • Det första man alltid ska kolla innan man börjar med att riva i huset är att ens bolåneränta är som den ska. Här kan mycket pengar gå åt att betala räntan och det alla husägare egentligen borde satsa på är att amortera.
  • Se till att huset är isolerat på rätt sätt och att ingen värme sticker ut genom väggarna. Det viktigaste i ett hus är uppvärmningen och den ska vara hållbara i det långa loppet.
  • Om man byter fönster så är det en god idé att täta som tidigare nämnt, passa också på att byta till energisnåla fönster, i både framställning och hållbarhet.